Problem Çözme Etkinliği

13.06.2021 377

Öğrencilerin dört işlem becerisi kazanma ve problem çözme becerilerinin geliştirmesi amacıyla 2-A sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Barbaros AYDOĞAN rehberliğinde problemler çözüldü.

Günümüz matematik eğitim anlayışlarının hemen tümünde ulaşılmak istenen en temel hedeflerden biri yaratıcı, problem çözen ve eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmektir.

Bu beceriye sahip öğrenciler hem iş yaşamlarında hem de günlük yaşamlarında karşılaştıkları problemlerin üstesinden gelebilen, problemlere özgün çözümler geliştirerek söz konusu çözüm yollarını başka durumlarda da uygulayabilen kişiler olabilmektedir.

Bu nedenlerle öğrencilerimize evde sair zamanlarda velilerimiz tarafından sözlü ya da yazılı olarak problemler çözdürülmesini tavsiye ediyoruz.

13-06-202113-06-2021